Asiakastarinat 

  

Tältä sivulta löydät Spine Metodi -valmennuksessa olleiden asiakkaiden tarinoita.

 

 • Kuukaudessa kipeästä olkapäästä ja unettomista öistä kivuttomaan nukkumiseen ja treenaamiseen

  Asiakas oli yhteydessä minuun elokuun alkupuolella pitkään vaivanneen olkapääkivun vuoksi. Hänellä oli diagnosoitu lääkärissä ahdas olkapää. Lääkäri oli myös antanut jumppaohjeita olkapäälle.

  Tavattuani asiakkaan hänellä oli ollut salitreenit tauolla lähes puoli vuotta, koska treenaaminen tuotti hankaluuksia kivun ja liikerajoituksen suhteen. Hän kertoi myös, että treenaaminen kipua vasten pelotti ja hän ei halunnut omalla tekemisellä pahentaa tilannetta. Asiakkaan treeniohjelma oli painottunut yläkropalle eikä alakropan liikkeitä juurikaan tehty.

  Kipu ja liikerajoitukset haittasivat siis todella paljon. Nukkumisesta ei tullut mitään, koska olkapääkipu herätteli öisin eikä kipeän olkapään kyljellä pystynyt nukkumaan. Tavoitteet olivat selkeät: saavuttaa kivuttomat yöt ja täydet liikeradat, jotta treenaaminen taas sujuu.

  Spine Metodin alkutesteissä ilmeni, että asiakkaan kehon asennossa lanneranka oli hieman notkolla, rintaranka aika suora, olkapäät eteenpäin kiertyneet ja pää myös hieman eteen työntynyt. Yhdessä testiliikkeessä eli yläraajan nostossa eteen asiakkaan liikerajoittuneisuus ja kipu tulivat selkeästi esille. Pienellä asennon korjauksella saatiin heti helpotusta asiakkaan kipuun ja liikerajoittuneisuuteen.

  Testeistä tuli esille myös se, että oikealla puolella epäkäslihasta yläosa oli yliaktiivinen. Asiakkaan tehdessä testiliikkeitä havaittiin kireyttä ja hartiarenkaan alueella näkyi myös lihaskireyttä. Alkutesteistä nousi lopuksi esille myös lapatuen sekä syvien vatsalihaksien tuen puute.

  Lähtökohtana asiakkaan harjoittelulle oli siis vähentää etenkin oikealla puolella epäkäslihaksen yläosan jännitystä, lisätä tukea/aktivointia epäkäslihaksen alaosalle sekä etummaiselle sahalihakselle ja syville vatsalihaksille. Lisäksi hänen kohdalla haluttiin lisätä liikkuvuutta olkapäihin ja hartiarenkaaseen sekä parantaa ryhtiä lähemmäs optimaalista asentoa.

  Asiakkaan kehitys ja tulokset olivat loistavia kahden kuukauden valmennusjakson aikana. Tapaamisia meillä oli yhteensä viisi ja siinä ajassa päästiin lisämään liikkuvuutta, kivuttomiin öihin niin, että nukkuminenkin oikean olkapään päällä onnistui. Liikerajoitusta tuntui vielä lopussakin olevan, eli kaikkiin lihaskireyksiin ei päästy riittävästi vaikuttamaan. Osaksi rajoitukseen vaikutti asiakas itse, pelko kivusta teki aluksi varovaiseksi liikkeiden kokeilussa. Asiakas aikoi kuitenkin jatkaa myös kotiharjoitteiden tekoa sekä optimaalisen asennon harjoittelua, jotta saisi oikean käden yhtä liikkuvaksi kuin vasemman.

  Jälleen kerran huomasi hyvin sen, että asiakkaan kuuntelu ja yksilöllinen huomioiminen on todella tärkeää. Rohkaisu omaan tekemiseen ja puskeminen eteenpäin asiakkaan omalla tahdilla on otettava huomioon, jotta pitkäaikaisia muutoksia saadaan aikaan.

  Välillä on hyvä keskittyä samojen asioiden harjoitteluun ja keskustelulla tietyistä uskomuksista asiakkaan kanssa, jotta uskaltaa tehdä ja kokeilla eri asioita. Uskon tärkeimmän herätyksen asiakkaalle olleen se, että lepo ja odottaminen ei ollutkaan parasta, vaan harjoittelu. Hän oli tilanteeseensa apua hakenut eikä kokenut, että olisi aiemmin oikeanlaista apua saanut. Nyt hän sai juuri hänen ongelmaansa räätälöityä ohjausta ja harjoittelua. Tämä herätti hänessä ihmetystä, kun kukaan ei ollut aiemmin neuvonut samalla tavalla. Uskon tämän vaikuttavan jatkossakin siihen, millaisia ammattilaisia hän apunaan käyttää.

   

  Spine-valmentaja
  Suvi Hiukka

    Takaisin
  0 kommenttia:
  Kommentoi: