Asiakastarinat 

  

Tältä sivulta löydät Spine Metodi -valmennuksessa olleiden asiakkaiden tarinoita.

 

 • Nuoren jääkiekkoilijan polvivaivat hävisivät yksilöllisten harjoitteiden avulla

   

  13-vuotiasta jääkiekkoilijaa vaivasi kova polvikipu, jotka ilmenivät kyykkyliikkeessä oikean polven "napsahteluna". Tämän vuoksi hän joutui keskeyttämään harjoittelunsa kokonaan. Asiakkaalla oli kyseisellä hetkellä menossa omatoimijakso, jossa treenattiin kuutena päivänä viikossa nopeutta, kimmoisuutta, voimaa, keskivartaloa ja kestävyyttä eli kuormitusmäärät olivat korkeat.

  Asiakkaalle suunniteltiin henkilökohtainen harjoitus- ja voimaharjoitusohjelma. Tavoitteena oli päästä oikean jalan polvikivusta eroon, parantaa nilkan liikkuvuutta sekä keskivartalon kontrollia. Ohjelmissa keskityttiin vahvasti hallittuihin ja puhtaisiin toistoihin määrän sijaan. Voimaharjoitteluohjelmassa kuorma valittiin niin, että toistot olivat sarjojen lopussa tiukkoja, mutta tekniikka pysyi vielä puhtaana. Yksilöllistä harjoitusohjelmaa asiakas teki 3-5 kertaa viikossa ja voimaharjoitteluohjelmaa 1-2 kertaa viikkossa.

  Koko heinäkuun ajan asiakas toteutti molempia harjoitusohjelmia joukkueen omatoimijakson aikana. Tuloksina nilkan liikkuvuutta saatiin paremmaksi, polvi ei enää "napsahdellut" ja myös lonkan kipu hellitti. Joukkueen testeissä huomattiin keskivartalon kontrollin kehittyneen valtavasti, kun tuloksina leuanveto parantui kevään 8 toistosta 12 toistoon ja riippuvatsat yhdestä toistosta kahdeksaan toistoon! Lisäksi hän pystyi tekemään yhden jalan kyykyt ilman kipua ja parantamaan siinäkin toistomääriä oikealla jalalla 28 toistosta 36 toistoon ja vasemmalla jalalla 30 toistosta 36 toistoon.

   

  Spine-valmentaja
  Eveliina Maajaakkola

   

    Takaisin
  0 kommenttia:
  Kommentoi: