Asiakastarinat 

  

Tältä sivulta löydät Spine Metodi -valmennuksessa olleiden asiakkaiden tarinoita.

 

 • Välilevyn pullistumasta kivuttomaan selkään

  Asiakas hakeutui valmennukseeni marraskuussa 2019. Hänellä oli todettu välilevyn pullistuma noin. vuosi sitten lannerangassa ja edelleen alaselkä oireili ja väsyi nopeasti. Hänellä oli myös todettu yläselän pullistuma noin 2-vuotta sitten, joka ei oireillut. Hän on perheenisä, joka haluaa saada kropan sellaiseen kuntoon, ettei ole jatkuvasti selkäkipuja. Hän haluaisi myös pystyä tekemään saliharjoittelua ilman rajoituksia. Liikkuvuuden lisääminen oli myös yhtenä tavoitteena. Asiakas halusi treenata sekä kotona että kuntosalilla.

  Aloitimme asiakkaan kanssa 6 kuukauden Spine Metodi -valmennuksen ja tapasimme kerran viikossa. Ensimmäisellä kerralla käytiin läpi hänelle suunnatut yksilölliset harjoitteet, joita hän teki itsenäisesti kolme kertaa viikossa, viikon ajan. Spesifit liikkeet valittiin asiakkaalle hänen ongelma-alueiden mukaan. Näistä harjoitteista muodostui asiakkaalle alkulämmittely-osio, joka tehdään aina ennen varsinaista harjoitusohjelmaa. Asiakkaalle suunniteltiin myös kotitreeniohjelma, jota hän teki kolme kertaa viikossa. Keskityimme myös asiakkaan liikkuvuuden parantamiseen ja hänelle suunniteltiin liikkuvuusharjoitteluohjelma, jota hän teki kaksi kertaa viikossa.

  Viimeisenä ohjelmana asiakkaalle suunniteltiin kuntosaliohjelma. Hän oli jo huomannut,että selkä tuntui paljon paremmalta mitä se oli kun aloitettiin. Kipuilua ei ollut eikä selkä väsynyt enää samalla tavalla kuin aikaisemmin. Kun asiakkaalle oltiin katsottu ohjelmat läpi, hän pyrki tekemään kotitreeniharjoitusta kaksi kertaa viikossa, kuntosaliohjelmaa kerran viikossa ja liikkuvuusharjoittelua kaksi kertaa viikossa. Spesifit alkulämmittelyharjoitteet oli tarkoitus tehdä jokaisen harjoituksen alussa.

  Valitsin asiakkaalle mahdollisimman kokonaisvaltaisia liikkeitä ohjelmaan. Hyödynnin aika paljon omankehonpainoa sekä vapaita painoja, halusin myös, että liikettä tulee moneen eri suuntaan. Haluan, että asiakas oppi tuntemaan omaa kehoaan ja oppi sitä myös käyttämään. Tarkoitus oli saada vietyä voimaharjoittelun hyödyt hänen arkielämään.

  Asiakas oli saanut viiden viikon aikana huomattavasti kehitystä aikaiseksi ja oman kehon tuntemus oli myös kehittynyt huomattavasti ja selkä on ollut myös paremman oloinen. Tulen tekemään muutoksia hänen harjoitusohjelmiin tulevaisuudessa, jossa lisätään hieman haastetta, jolloin progressivisuus säilyy.

   

  Spine-valmentaja
  Marika Uoti

    Takaisin
  0 kommenttia:
  Kommentoi: