Spine Metodi - Ryhmäliikuntaohjaaja koulutus

Uudenlainen koulutus ryhmäliikuntaan, jossa on erityisesti otettu huomioon eri TULES-ongelmat.


Koulutuksen avulla pystyt tarjoamaan uuden menetelmän TULE-sairauksien hoitoon sekä ennaltaehkäisyyn ryhmäliikunnan muodossa.

Oletko ohjaajana pohtinut, miten huomioit tuki- ja liikuntaelinvaivoista kärsivät asiakkaat ryhmäliikuntatunneilla? Onko sinulla haaste tarjota tules-asiakkaille matalan kynnyksen tunteja? Oletko huomioinut liikkeiden turvallisuuden tunneilla?


Monet ryhmäliikuntatunnit ovat liian nopeatempoisia ja asiakkaat eivät pysy mukana? Huomaat, että asiakkaat jättäytyvät pois tunneilta erilaisten vaivojen vuoksi?

Haluatko tarjota asiakkaille tunteja, joihin kaikki pystyvät osallistumaan? 
Haluatko saada monipuoliset tuntivaihtoehdot tules-asiakkaiden liikuttamiseen?
Etsitkö tuntikokonaisuutta, joka tarjoaa sekä ryhmäliikuntatunnin hyvän tunnelman että avun asiakkaiden kipuihin?

Spine Metodi -ryhmäliikuntaohjaaja koulutus tarjoaa sinulle uuden konseptin, jossa yhdistyvät TULES-vaivojen lieventäminen ja ehkäisy sekä ryhmäliikuntatunnin rytmillinen mukaansa tempaava meininki.

KOULUTUS SISÄLTÄÄ 

 
2 verkkokoulutuspäivää, jolla luot ymmärryksen Spine Metodi- ajatukselle sisältäen seuraavat verkkokoulutusosiot:
 • Spine Metodi ajattelumallin
 • Perusteita tuki-ja liikuntaelivaivoihin
 • Spine ryhmäliikunnan ohjaamisen perusteet
 • Tules- vaivaisen ryhmäliikunta
 • Näytetunneista videot (ryhti, voima ja liikkuvuus)
 • Ennakkotehtävä

2 lähiopetuspäivää, jossa opit käytännössä tules -vaivaisten ryhmäliikunnan ohjaamisen perusasiat ja liikkeiden teknisen toteutuksen.

 • Spine Metodi ajattelun pohjalta ryhmäliikunta käytännössä
 • Spine Metodi ryhmäliikuntatuntien (ryhti, voima, liikkuvuus) rakentaminen
 • Spine Metodi -ryhmäliikuntatuntien ohjaaminen käytännössä

KOULUTUSKALENTERI 

 

Verkkokoulutuksen voit aloittaa milloin tahansa. On suositeltavaa, että aloitat verkkokoulutuksen viimeistään kahta viikkoa ennen lähiopetusjaksoa, jotta ehdit opiskelemaan kaikki tarvittavat materiaalit lähiopetusta varten.  

Opiskeltuasi koulutuksen molemmat osiot, saat itsellesi Spine Metodi -ryhmäliikuntaohjaaja -nimikkeen käyttöoikeuden. 
Koulutuspaikkana Mäntsälä, Vireus Oy:n tilat, Risto Kallion raitti 2. 
 
Mikäli sinulla on jotain kysyttävää koulutuksesta, ota rohkeasti yhteyttä:  [email protected] tai Heli Kallioon puh. 040 7446295 
 
Koulutuksen kokonaishinta 499€ (sis. alv 24%) 
 
Tule mukaan tästä
Spine Metodi -ryhmäliikuntaohjaaja nimikkeen ylläpitämiseksi sinun tulee käydä jatkokoulutuksessa 6kk välein.
Jatkokoulutuksessa saat valmiit ohjelmat sekä ideat, miten voit rakentaa uusia tunteja omalle asiakaskunnalle.
Jatkokoulutuksen hinta 249€/vuosi tai 169€/6kk
Et siis maksa erikseen lisenssimaksuja, vain pelkästä jatkokoulutuspäivästä.

Matalankynnyksen liikuntatunti asiakasta huomioiden

Yleisimmät ryhmäliikuntatunnit sopivat harvoin heille, joilla on erilaisia TULES-vaivoja kuten polvi- tai selkäkipuja. Tämän takia tarvitaan matalankynnyksen liikuntatunteja, joissa on huomioitu yleisimmät TULES-ongelmat. Spine Metodi ryhmäliikuntatunnit sisältävät helppoja liikkeitä ja tuntien koreografiset osuudet ovat myös helposti lähestyttäviä, vaikka rytmitaju ei täysillä virtaisikaan kehossa.

Spine Metodi ryhmäliikunnassa on mahdollista valita kolmesta erilaisesta tunnista itselleen sopivin vaihtoehto, mikä takaa sen, että niin ohjaajalle kuin myös asiakkaille löytyy varmasti sopivimmat vaihtoehdot. Kaikissa Spine Metodi ryhmäliikuntatuntien suunnitteluissa on panostettu erityisesti siihen, että tunnit ovat lähtökohdaltaan matalan kynnyksen tunteja, jotta kaikkien halukkaiden on mahdollista osallistua tunneille. 

Vaihtoehtoinen työkalu TULES-vaivoihin

Spine Metodi ryhmäliikuntatunnit rakennetaan yleisten TULES-vaivojen ympärille, ja tunneilla käytettävät liikkeet pureutuvat juuri kyseisten vaivojen hoitoon ja ennaltaehkäisyyn. Ryhmäliikunnan avulla pystytään tarjoamaan myös kukkarolle edullisempi vaihtoehto asiakkaille, minkä takia pystymme auttamaan yhä useampaa ihmistä heidän vaivojensa kanssa.

Myös yksilölliset mieltymykset vaikuttavat siihen, millä keinoin asiakas haluaa lähteä kuntouttamaan itseään: toiset mieltyvät enemmän yksilöohjaukseen ja vastaavasti osa nauttii ryhmähengestä ja yhdessä tekemisestä. Spine Metodi tarjoaa kolme eri vaihtoehtoa TULES-vaivojen selättämiseksi: yksilövalmennus, pienryhmävalmennus sekä ryhmäliikunta, mitkä kaikki tarjoavat monenlaisia mahdollisuuksia niin asiakkaalle kuin ohjaajallekin. Polku Spine Metodissa voi kulkea yksilövalmennuksesta pienryhmävalmennuksen kautta aina ryhmäliikuntatunneille, mutta polku toimii myös toiseen suuntaan: jos ohjaajana huomaat, että jollekin asiakkaalle olisi hyötyä joko ryhmä- tai yksilövalmennuksesta, pystyt suosittelemaan hänelle Spine Metodi polkua aina asiakkaalle tarvittavaan suuntaan. 

Yli miljoona TULES-ongelmaa     

TULE-sairaudet ovat toiseksi yleisin syy työkyvyttömyyseläkkeisiin, ja koska yli miljoona suomalaista kärsii tälläkin hetkellä jonkinasteisesta TULES-vaivasta, on tärkeää tarjota heille apua. Usein ryhmäliikuntatunnit voivat olla liian kovatempoisia sellaisille henkilöille, joilla on ongelmia mm. selän tai olkapäiden kanssa.  Moni saattaakin kokea osallistumisen ryhmäliikuntatunneille olevan haasteellista mm. tunnin tempon tai heille sopimattomien liikkeiden takia, minkä takia tarvitaan matalamman kynnyksen tunteja, joissa on huomioitu erityisesti TULES-ongelmat. Spine Metodi-ryhmäliikuntatunnit ovat ratkaisu tähän ongelmaan.

Puuttuva kokemus rajoittaa osallistumisen Spine Metodi-valmentajakoulutukseen 

Monet ryhmäliikuntaohjaajat ovat ilmaisseet kiinnostuksena Spine Metodi-koulutusta kohtaan, mutta koulutukselle asetettujen vaatimusten takia he eivät ole vielä pystyneet osallistumaan koulutukseen. Spine Metodi ryhmäliikunta-koulutuksen avulla kaikilla halukkailla on mahdollisuus aloittaa matka kohti Spine Metodia. Huomioithan, että Spine Metodi ryhmäliikunta-koulutus on lisäkoulutus heille, joilla on jo kokemusta ryhmäliikunnan ohjaamisesta. 

Spine Metodi ryhmäliikunta-koulutus antaa myös vahvistusta siihen kysymykseen, haluaako ryhmäliikunnan lisäksi työskennellä myös yksilövalmennuksen puolella. Pääkoulutus, Spine Metodi, ei tarjoa mahdollisuutta ryhmäliikunnan ohjaamiseen, mutta Spine Metodi ryhmäliikuntaohjaaja-koulutuksen avulla myös vähemmän kokemusta kartuttaneet voivat aloittaa Spine Metodi-matkansa.

Monipuoliset tuntivaihtoehdot: ryhti, liikkuvuus ja voima

Spine Metodi ryhmäliikuntatunteja on kolme erilaista: Spine Ryhti, Spine Liikkuvuus ja Spine Voima.  Yleiskoulutuksessa saat pohjan tuntien ohjaamiselle, minkä jälkeen voit valita näistä kolmesta tunnista itsellesi sopivimman tai halutessasi voit ottaa repertuaariisi kaikki kolme tuntia.

Kaikki tunnit ovat suunnattu tules-vaivaisille. Niissä huomioidaan tules-vaivojen erityispiirteitä. Tunnit ovat turvallisia ja sovelluksia eri variaatioista on runsaasti mahdollistaen jokaiselle yksilöllisempää harjoittelua ryhmäliikunnan muodossa. 

 
Alta löydät lyhyet esittelyt eri tuntikokonaisuuksista.

Spine Ryhti- tunnilla tavoitteena on parantaa ryhtiä. Tunnilla vahvistetaan ryhdin kannalta olennaisia ryhtiä tukevia lihaksia sekä avataan samalla mahdollisesti liikerajoittuneita tai kireitä kehon osia. Tunnilla opit hahmottamaan oman hyvän keskiasennon, jonka hallitseminen auttaa suoriutumaan jokapäiväisestä arjesta sekä treeneistä turvallisemmin ja alat huomata voivasi yhä paremmin. Tunti sisältää yksinkertaisen ja helposti sovellettavan ohjelman, jonka jälkeen tunnet itsesi ryhdikkääksi ja olosi kevyemmäksi kannatella.
Spine liikkuvuus- tunnin tavoitteena on nivelten liikkuvuuden ja niitä ympäröivien lihasten venyvyyden lisäämiseen. Tällä tunnilla käytetään enimmäkseen faskialiikkuvuutta lisääviä lempeitä liikesarjoja. Perinteinen venyttely on myös osa liikkuvuustuntia. 
Spine Voima -tunnin tavoitteena on kehittää perusvoimaa. Tällä tunnilla on usein mukana jokin väline, jolla vastusta saadaan kasvatettua perusvoimaharjoittelun edistämiseksi. Voima tunti on Spine tunneista vähiten koreografinen. Harjoitteet tehdään sarjoina kuntosaliharjoittelun tapaisesti, jokainen omassa tahdissa. Kuitenkin tunnin mukaansa tempaavan alkulämmittelyn sekä loppujäähdyttelyn ansiosta tunnin kokonaisuus huokuaa sitä juuri oikeaa ryhmäliikunnan tunnelmaa

Tunnit ovat testattu asiakkailla ja he ovat antaneet hyvää palautetta tuntien sisällöstä.

Asiakkaat ovat kommentoineet:

 • Tunti oli selkä ja yksinkertainen.
 • Tunnilla tehtävät liikkeet olivat helppoja ja vaikuttavia
 • Pystyin olemaan tunneilla mukana, vaikka minulla on selkävaivaa
 • Tämä tunti sopi minulle, koska pysyin siinä hyvin mukana
 • Ehdin keskittyä niska- ja hartiaseudun asentoon ja hallintaan tunnilla
 • Tunnin sisältö pysyi riittävän pitkään samana, jolloin liikkeet pystyi oppimaan
 • Yllätyin, miten hyvin ohjaajan ohjeet olivat helposti ymmärrettäviä selän asennon huomioimiseksi
 • Kiva, että minun kaltaiselleni löytyi sopiva ryhmäliikuntatunti

Kehitä ammattitaitoasi jatkuvan koulutusputken avulla

Puolen vuoden välein pidettävä lähiopetuspäivä pitää sinut jatkuvasti mukana koulutusputkessa, sillä saat aina uusia ideoita ja päivitetyt ohjelmat käyttöösi. Ohjelmien mukana tulevat koulutusosiot pitävät sisällään mm. ohjelmassa olevien liikkeiden tekniikkaa läpi, liikkeiden progressiot helposta haastavammaksi. Ohjelman sisältö vaikuttaa luonnollisesti koulutusosioon, mutta tämän lisäksi myös ohjaajien toiveet on huomioitu.

Valitse valmiit pohjat tai päästä luovuutesi valloilleen

Tunteja suunnitellessa voit valita valmiita ohjelmia tai halutessasi voit suunnitella tuntikokonaisuuden juuri sinun asiakkaillesi sopiviksi. Valmiit ohjelmat eivät sido sinua tekemään samaa ohjelmaa tiettyä aikaa, vaan voit halutessasi yhdistellä vanhoja ohjelmia tai luoda kokonaan omia kokonaisuuksia. Itse suunnitelluille tunneille on olemassa Spine Metodi -ryhmäliikunnan peruselementit, joiden mukaan sinulla on mahdollisuus suunnitella kohderyhmällesi sopivia tuntikokonaisuuksia.

Valmiit ohjelmat tarjoavat helpon lähestymistavan myös heille, jotka haluavat lähteä vetämään Spine Metodi ryhmäliikuntaa ilman, että joutuvat käyttämään pitkiä aikoja tuntikokonaisuuksien suunnitteluun.

Kuulostavatko nämä asiat tutuilta?

 • Olet ohjannut kovia ryhmäliikuntatunteja jo vuosia ja kehosi ei enää palaudu samalla tavalla kuin ennen. Haluat nyt muutosta ohjaustyyliisi.
 • Olet tottunut ohjaamaan ei-koreografisia tunteja, joten temmossa pysyminen ja musiikin käyttö on haaste.
 • Olet huomannut monilla lihaskuntotunneilla monen suorittavan liikkeet väärin, mutta sinulla ei ole ollut ohjauksen lomassa mahdollisuutta korjata asiakkaiden virheitä riittävästi.
 • Olet kuullut tunneillasi käyvien asiakkaiden valittavan kolotuksistaan tai liikkeistä joita he eivät pysty tekemään syystä tai toisesta.
 • Olet jo kokeillut kaikenlaiset ryhmäliikuntakonseptit ja haluat nyt uutta näkökulmaa ryhmäliikunnan ohjaamiseen.
 • Olet jo käynyt Spine Metodi -valmentajakoulutuksen ja haluat laajentaa osaamistasi ryhmäliikunnan puolelle.

Mikäli vastasit kyllä, Spine Metodi -ryhmäliikuntaohjaajakoulutus on juuri sinua varten!

Seuraava Spine Metodi - ryhmäliikuntaohjaaja -koulutus 

 

Verkkokoulutuksen voit aloittaa milloin tahansa. On suositeltavaa, että aloitat verkkokoulutuksen viimeistään kahta viikkoa ennen lähiopetusjaksoa, jotta ehdit opiskelemaan kaikki tarvittavat materiaalit lähiopetusta varten.  

Opiskeltuasi koulutuksen molemmat osiot, saat itsellesi Spine Metodi -ryhmäliikuntaohjaaja -nimikkeen käyttöoikeuden. 
 
Koulutuspaikkana Mäntsälä, Vireus Oy:n tilat, Risto Kallion raitti 2. 
 
Mikäli sinulla on jotain kysyttävää koulutuksesta, ota rohkeasti yhteyttä:  [email protected] tai Heli Kallioon puh. 040 7446295 
 
Koulutuksen kokonaishinta 499€ (sis. alv 24%) 
 
Tule mukaan tästä
Spine Metodi -ryhmäliikuntaohjaaja nimikkeen ylläpitämiseksi sinun tulee käydä jatkokoulutuksessa 6kk välein.
Jatkokoulutuksessa saat valmiit ohjelmat sekä ideat, miten voit rakentaa uusia tunteja omalla asiakaskunnalle.
Jatkokoulutuksen hinta 249€/vuosi tai 169€/6kk
Et siis maksa erikseen lisenssimaksuja, vain pelkästä jatkokoulutuspäivästä.

Koulutuksen maksu laskulla 

Kun haluat ilmoittautua koulutukseen ja maksaa sen laskulla, täytäthän alla olevan lomakkeen. Lähetämme sinulle sähköpostiin laskun 1 - 2 arkipäivän kuluessa. Suorituksen jälkeen saat tunnukset verkkokoulutusosioon. Voit myös halutessasi maksaa koulutuksen 2 - 4 erässä. Mikäli haluat toimia näin, laitathan viestikohtaan pyynnön koulutuksen maksamisesta erissä.